POLITICA DE SECURITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

  1. NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind SC REGIOTRANS S.R.L. are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Scopul colectarii datelor este :eliberarea abonamentelor de calatorie,  permiselor de calatorie ,  cartilor de circulatie pentru salariatii societatii, eliberarea de abonamente catre salariatii companiilor din acelasi grup cu societatea , eliberarea de abonamente catre calatori altii decat cei enumerati  mai sus, eliberarea de legitimatii de calatorie ( bilete calatorie )  online, solutionarea petitiilor, sesizarilor/reclamatiilor transmise pe situl societatii  de catre pasageri/calatori.

Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare: in vederea eliberarii catre dumneavoastra  ( sau a membrilor familiei dupa caz)  a abonamentelor de calatorie, permiselor de calatorie, cartilor de circulatie cu trenurile societatii noastre, in vederea eliberarii catre dumneavoastra a legitimatiilor de calatorie online, a solutionarii sesizarilor/reclamatiilor transmise pe situl societatii  de catre dumneavoastra .

Refuzul dumneavoastra de a ne pune la dispozitie toate aceste date, determina imposibilitatea societatii noastre de a va elibera documentele de calatorie mentionate mai sus .

Informatiile înregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: companiilor din acelasi grup cu operatorul care au contract semnat cu acesta.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la contact@regiotrans.ro.  De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Datele dumneavoastra nu vor fi transferate în alte state.

Observatie:

– orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu;

-orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

 

  1. DATE CU CARACTER PERSONAL

Prin intermediul Site-ului utilizatorii pot furniza SC REGIOTRANS S.R.L. informatii referitoare in special la date personale (precum nume, adresa, adresa de e-mail, numere de telefon), modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile publicate pe Site, dar poate include si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate.

Orice persoana care acceseaza Site-ul si care ofera date sau informatii cu caracter personal, inclusiv prin intermediul formularelor de comanda de pe acest Site, isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele:

  • marketing (inclusiv marketingul direct) constand in efectuarea de comunicari comerciale a produselor si serviciilor SC REGIOTRANS S.R.L. , prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman;
  • in scopul furnizarii serviciilor sau produselor prezentate pe Site, incluzand procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorului, facturarea, recuperarea debitelor, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor;
  • stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta SC REGIOTRANS S.R.L. sa imbunatateasca relatia cu utilizatorii/abonatii/cumparatorii( calatorii/pasagerii);
  • alte activitati intreprinse de SC REGIOTRANS .R.L. si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea utilizatorului.

Accesarea Site-ului in continuare echivaleaza cu acceptul utilizatorilor asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopurile mai sus prezentate. În cazul in care utilizatorul nu doreste ca SC REGIOTRANS S.R.L. sa proceseze datele cu caracter personal intr-unul sau anumite scopuri dintre cele mentionate mai sus, utilizatorul va trimite o scrisoare catre SC REGIOTRANS  S.R.L. la regiofax@yahoo.com. Utilizatorii care furnizeaza SC REGIOTRANS S.R.L. date cu caracter personal prin intermediul accesarii Site-ului au toate drepturile si obligatiile prevazute in Legea 677/2001, respectiv dreptul de acces si interventie la acestea, de opozitie cu privire la prelucrarea acestora, de a nu fi supus unei decizii individuale, precum si de a se adresa justitiei.

SC REGIOTRANS  S.R.L. certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea neavand un caracter limitativ):

  • dreptul de a cere SC REGIOTRANS R.L. sa va confirme daca prelucreaza sau nu datele dumneavoastra personale, in mod gratuit pentru o solicitare pe an;
  • dreptul de a cere SC REGIOTRANS  R.L. sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
  • dreptul de a cere SC REGIOTRANS R.L. sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;
  • dreptul de a cere SC REGIOTRANS S.R.L. sa inceteze expedierea de mesaje promotionale. Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la regiofax@yahoo.com.

 

  1. SIGURANTA TRANZACTIILOR

Societatea recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale, precum si a tranzactiilor electronice, si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante, pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil. Toate informatiile legate de datele personale ale utilizatorilor/abonatilor sunt tratate ca date confidentiale. Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii/abonatii le ofera prin intermediul website-ului sau in orice alt fel (de exemplu telefonic). Aceste proceduri protejeaza datele utilizatorilor/abonatilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.

Firewall

Accesul la sistemele Societatii (servere) este guvernat de un firewall, sistemele de calcul beneficiaza

beneficiaza de protectie antivirus si antispyware, care permite utilizarea anumitor servicii de catre utilizatori/abonati, interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale Societatii.

Confidentialitatea tranzactiilor

Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile

transmise de utilizatori/abonati/clienti/angajati/viitori angajati sunt confidentiale, Societatea luand toate masurile necesare astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor oferite. Doar angajatii autorizati au acces la informatiile cu privire la tranzactii si doar cand acest lucru este absolut necesar.

Solutii de plata securizate

Produsele/serviciile de pe acest site web sunt comercializate prin intermediul solutiilor de plata online oferite de GECAD.RO. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:

  • RO garanteaza securitatea sistemelor informatice.
  • Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu vor fi transferate sau stocate pe serverele SC REGIOTRANS R.L. sau pe serverele  GECAD.RO.
  • In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

In cazul eliberarii abonamentelor de calatorie,  permiselor de calatorie,  cartilor de circulatie pentru salariatii societatii, eliberarea de abonamente catre salariatii companiilor din acelasi grup cu societatea, societatea noastra prelucreaza date personale precum : nume, prenume, numele si prenumele membrilor de familie, date din actele de stare civila, loc de munca, imagine ( fotografii ), codul numeric personal, serie si numar al cartii de identitate.

 

  1. SIGURANTA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Societatea recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante, pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil. Toate  informatiile legate de datele personale sunt tratate ca date confidentiale. Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii/abonatii/clientii /angajatii le ofera prin intermediul website-ului sau in orice altfel  (mail, fax sau telefonic).

Aceste proceduri protejeaza datele utilizatorilor/abonatilor/clientilor/angajatilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.

 

  1. SECURITATEA SISTEMELOR INFORMATICE

I) Accesul la sistemele Societatii (servere) este controlat de un firewall, beneficiaza de protective antivirus si antispyware interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale Societatii.

Serverele din cadrul societatii pe care sunt stocate si se realizeaza prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiaza de urmatoarele elemente de securitate.

  • Este situat in incapere cu acces restrictionat in care patrunde doar personalul autorizat al societati;
  • Accesul la sistemul informatic se face pe baza de utilizator/parola. Accesul este monitorizat automat;
  • Serverele sunt protejate de programe dedicat antivirus si antispyware, se executa salvari zilnice pe suport extern.

II) Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) operatorul va lua masuri care vor consta in:

a) interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;

b) informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici;

c) implementarea unor sisteme automate de devirusare side securitate a sistemelor informatice.

III)  Instruirea personalului

In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor operatorul este obligat sa faca informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr.677/2001pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului. Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiti de catre operator asupra confidentialitatii acestora. Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc   locul de munca.

IV) lmprimarea datelor

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati  pentru aceasta operatiune in vederea respectarii acestui aspect fiind realizate instruiri periodice.

S.C.  REGIOTRANS  S.R.L .  certifica  faptul ca  indeplineste  cerintele  minime de securitate a datelor cu  caracter personal, in functie de sistemul de evidenta utilizat.

S.C.  REGIOTRANS  S.R.L .   utilizeaza  metode  si  tehnologii de securitate, impreuna  cu politici  aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control si audit, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare.